SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smak białka

  • [...] będzie nasz własny organizm i to na podstawie jego reakcji powinniśmy kierować się w wyborem odżywek. Lekko trawione produkty będą nie tylko nam dobrze smakować i łechtać nasze kubki smakowe, ale także nie będą powodować żadnych gastrycznych sensacji występujących bardzo często w produktach o dużym stopniu zanieczyszczeń. [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3793 Data: 2011-09-17 08:56:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] technologiczne produkcji, odpowiedni dobór surowca, dodatków witaminowych, dodatków funkcyjnych wpływających na cechy przyswajalności jak i na cechy sensoryczne produktu /smak, zapach, konsystencja/? Kolejnym pytaniem, jakie zadaje sobie wielu sportowców pragnących wzbogacić swoja dietę w odzywki białkowe jest: - czy zakupiony i spożywany [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 6047 Data: 2009-10-02 15:59:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • MACA(Lepidium)

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] Stosowana jest także jako dodatek do żywności oraz w medycynie naturalnej w Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej. Można ją spożywać; . na surowo (korzenie mają smak podobny do cukierków toffi) . pieczoną . przetworzoną na dżemy lub słodki, fermentowany napój zwany maca chicha . wysuszoną (wysuszone korzenie mogą być przechowywane [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-18 22:47:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ABC tenisa ziemnego

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] Roland Garros. Od tamtej pory chciałem zostać tenisistą i powtórzyć taki wyczyn. Lleyton HEWITT Bo tylko dwóch ludzi dzieli między sobą zainteresowanie publiczności. Kocham smak adrenaliny. Mój ojciec, wujek i dziadek grali zawodowo w futbol australijski. Miałem 13-14 lat, kiedy musiał wybierać między futbolem a tenisem. Pojechałem do Europy na [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-04-20 11:40:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] technologiczne produkcji, odpowiedni dobór surowca, dodatków witaminowych, dodatków funkcyjnych wpływających na cechy przyswajalności jak i na cechy sensoryczne produktu /smak, zapach, konsystencja…/? Kolejnym pytaniem, jakie zadaje sobie wielu sportowców pragnących wzbogacić swoja dietę w odzywki białkowe jest: - czy [...]

    Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-02-01 23:02:03 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] technologiczne produkcji, odpowiedni dobór surowca, dodatków witaminowych, dodatków funkcyjnych wpływających na cechy przyswajalności jak i na cechy sensoryczne produktu /smak, zapach, konsystencja…/? Kolejnym pytaniem, jakie zadaje sobie wielu sportowców pragnących wzbogacić swoja dietę w odzywki białkowe jest: - czy [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 13838 Data: 2007-01-31 14:58:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dodatkowe substancje w jedzeniu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nośnik E 495 Monopalmitynian sorbitolu nośnik E 500 Węglany sodu regulatory kwasowości, substancje spulchniające, stabilizatory, nośniki, substancje wzmacniające smak i zapach, substancje wypełniające (i) Węglan sodu (ii) Wodorowęglan sodu E 501 Węglany potasu regulatory kwasowości, substancje spulchniające, nośniki (i) [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 16078 Data: 2006-09-23 16:37:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - Min. 85% Zawartości białka w suchej masie - Wysoka zawartość l-leucyny (28% BCAA) - Wysoka zawartość l-glutaminy (20%) - Wzbogacony o enzymy trawienne - Bardzo dobry smak Whey C-6 to mega-anaboliczny, wysoko-białkowy preparat (85% białka w suchej masie, BV 104 - 159) zawierający unikatowy zestaw białek serwatkowych: WPI (izolacja [...]

    Odpowiedzi: 692 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-01-25 20:18:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CIEKAWOSTKI

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] żołądka i dwunastnicy. BROKUŁY - CHRONIĄ PRZED RAKIEM Są jednym ze zdrowszych warzyw praktycznie na całym świecie. Ten krewniak kalafiora jest szlachetniejszy od niego w smaku i bogatszy w składniki odżywcze. Zawiera wiele witamin z grupy B, C znacznie więcej niż owoce cytrusowe, a także beta-karoten, przeciwutleniacz powstrzymujący proces [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-13 20:59:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - Min. 85% Zawartości białka w suchej masie - Wysoka zawartość l-leucyny (28% BCAA) - Wysoka zawartość l-glutaminy (20%) - Wzbogacony o enzymy trawienne - Bardzo dobry smak Whey C-6 to mega-anaboliczny, wysoko-białkowy preparat (85% białka w suchej masie, BV 104 - 159) zawierający unikatowy zestaw białek serwatkowych: WPI (izolacja [...]

    Odpowiedzi: 902 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-03 16:39:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] anaboliczne organizmu, dzięki czemu aminokwasy szybciej dostają się do mięśni i są w znacznie lepszym stopniu wykorzystane. Dzięki temu powłoka tabletki ma lekko słodki smak, co sprawia, że przyjmowanie Red Amino jest o wiele przyjemniejsze i łatwiejsze. Big Zone Big Pro 2400g http://img543.imageshack.us/img543/4128/bigproo2400.jpg Opis [...]

    Odpowiedzi: 1054 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-26 23:42:06 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • [ART] awokado [ART]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Gwen, Hass, Nabal, Pinkerton, Reed i Zutano. Typy meksykańskie dojrzewają 6 do 8 miesięcy z kwiatu, gwatemalskie zaś 12 do 18 miesięcy. Istnieją szerokie różnice w smaku poszczególnych awokado, jeśli chodzi o ich słoność, orzechowy posmak, słodycz, odcienie. Jeśli owoc był zerwany zbyt wcześnie może być wodnisty i niesmaczny. Jeśli zbyt [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 12967 Data: 2009-02-08 15:19:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jedzenie jedzeniu nierowne- art.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] to już przemysł, linia produkcyjna wypuszcza kilka tysięcy bochenków na godzinę. - Czym różni się od waszego markowego chleba za 2,39? - Nasz Chleb Baltonowski jest smakowo inny, mówią, że "prywaciarski". Tam stosujemy naturalne zakwaszanie, kwas mlekowy, bakterie, które pracują nad fermentacją. To wymaga pracy ludzi. Pracownicy pilnują, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5041 Data: 2008-04-24 15:35:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - Min. 85% Zawartości białka w suchej masie - Wysoka zawartość l-leucyny (28% BCAA) - Wysoka zawartość l-glutaminy (20%) - Wzbogacony o enzymy trawienne - Bardzo dobry smak Whey C-6 to mega-anaboliczny, wysoko-białkowy preparat (85% białka w suchej masie, BV 104 - 159) zawierający unikatowy zestaw białek serwatkowych: WPI (izolacja [...]

    Odpowiedzi: 703 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-11 21:56:15 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] Vitarade Recovery Gel fueled by Vitargo sprawia, iż żel jest łatwy do spożycia nawet w sytuacjach ekstremalnego zmęczenia po bardzo intensywnym wysiłku fizycznym. Wyjątkowy smak - Vitarade Recovery Gel fueled by Vitargo posiada doskonały smak, dzięki czemu każdy żel zachęca do dalszego spożycia kolejnych porcji węglowodanów i białek zapewniając [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7579 Data: 2012-06-10 12:57:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] abyśmy mieli stały dostęp do pożywienia niezależnie od pory roku. Każdy z nas chciałby, aby żywność, którą spożywamy była zdrowa, miała wysoką wartość odżywczą, dobry smak (cechy organoleptyczne) a także dobrze byłoby jeszcze zrobić szybko z takiej żywności posiłek. Człowiek podejmuje zabiegi technologiczne żywności, które mają na celu: - [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jednym z najszybciej wchłanianych białek, z racji jego enzymatycznej metody produkcji, która zostawia aminokwasy ‘gotowe do użycia’. Jedyny problem w tym przypadku to jego smak. Są 2 metody na rozwiązanie tego problemu. Możesz zastąpić część izolatem białka serwatkowego, albo znaleźć sposób na poprawić smak hydrolizatu. Musisz sam odkryć co [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 5914 Data: 2007-01-19 23:04:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dietka kadry narodowej :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] po treningu siłowym Przygotowanie: - Białka oddziel od żółtek - roztrzep widelcem - Łososia pokrój na małe kawałki i podsmaż na teflonie - Do łosia dodaj białka, dopraw do smaku - Przed podaniem posyp obficie natką II posiłek SAŁATKA Z KURCZAKA Z MANDARYNKAMI Składniki: - 200 g fileta z piersi kurczaka - 100 g selera naciowego - 80 g [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2636 Data: 2010-02-18 15:32:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - Min. 85% Zawartości białka w suchej masie - Wysoka zawartość l-leucyny (28% BCAA) - Wysoka zawartość l-glutaminy (20%) - Wzbogacony o enzymy trawienne - Bardzo dobry smak Whey C-6 to mega-anaboliczny, wysoko-białkowy preparat (85% białka w suchej masie, BV 104 - 159) zawierający unikatowy zestaw białek serwatkowych: WPI (izolacja [...]

    Odpowiedzi: 832 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-18 21:56:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mleko

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] hormonu wzrostu oraz wapnia w mleku krowim może naruszyć stosunek wapnia i fosforu w organizmie ludzkim. Jeżeli równowaga ta zostanie zachwiana, w ustach pojawia się kwaśny smak. Bakterie szczególnie lubią środowisko kwaśne, dlatego spożywanie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Człowiek wchłania więcej wapnia z mleka matki, mimo mniejszej jego [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 3658 Data: 2008-05-30 14:04:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)